onsdag 30. september 2009

ALPAKKAKLÆR MEST MILJØVENNLIGHer ser du Marit og Mari Ann i alpakkaklede frå Marithøna, Alpaca Society og Alpaca Experience, som alle er merker som vi forhandler både i Krukkehuset og på Sandvikgarden.
Vi som har prøvd alpakka er sjølvsagt hekta, og som alpakkaoppdrettarar og kleselger , er denne artikkelen som eg fann på http://www.gronnhverdag.no/ god lesning :-) Sjå berre her:
Hamp, alpakka og kashmir er blant det mest miljøvennlige du kan kle deg i, mens konvensjonell bomull, nylon og akryl er blant verstingene. Dette kommer fram i en ny rapport om miljø og arbeidsforhold i tekstilproduksjon.
Rapporten fra ForUm for utvikling og miljø konkluderer med at tekstilproduksjon fortsatt preges av uakseptable arbeidsforhold og overdrevet bruk av miljøgifter. Hamp, alpakka og kashmir får oppimot toppscore, mens saueull og lin følger hakk i hel blant de minst miljøbelastene tekstilene.Det er spesielt den store kjemikaliebruken under dyrkingen som gjør at bomull kommer dårlig ut. 25 prosent av alle sprøytemidler mot insektangrep og ca. 11 prosent av alle sprøytemidler mot plantesykdommer globalt brukes på bomull, selv om produksjonen bare dekker ca. 5 prosent av verdens åkerareal. Kjemikaliene som brukes på bomull er klassifisert blant de mest giftige sprøytemidlene som finnes og medfører alvorlige helseskader på mennesker og dyr, skriver Maiken Pollestad Sele i rapporten.Samtidig konkluderer rapporten med at det beste rådet for et bærekraftig forbruk fremdeles er å kjøpe færre klær.

2 kommentarer:

 1. ja...slik er det! Og det er berre me forbrukara som kan endre på det!
  Det er etterspurnad det kjem an på!
  Eg nyttar kvar eit øve til å mase på økologisk bomull- og det kjem seg!
  Men Alpakka- eg har forelska meg heilt!
  Så til jul skal det stå øverst på handlelista!!!!
  Nyydlege bilder, flotte damer i flott natur!

  SvarSlett
 2. Ja det er lveninna mi og prinsessa mi :-) Fk tips om ein ny norsk nettbutikk med øk klede. www.fairdesign.no trur eg det var. Ei driftig kjelle frå Hareid

  SvarSlett