lørdag 26. september 2009

VERDAS BESTE.........
Visste du at alpakkaen har ei av verdas mest ekslusive fiber? Ikkje klør den, ikkje nuppar den, mange med giktplager opplever god effekt, og det same gjer dei som ikkje tåler ull. Det varmar alltid hjartet ekstra når ein kan hjelpe ei fortvila mor som har barn som ikkje kan bruke vanleg saueull.

Kvart år har vi alpakkadag på Hakallestranda. Då kjem gjengen frå Alpakka Norge (http://www.alpakkanorge.no/) og klipper dyra våre. Dei er dei fremste i Norge på alpakka, og var dei som starta med seriøs import og avl på dette fantastiske dyret. Her ser du blider frå klippinga på alpakkadagen i sommar.

3 kommentarer:

 1. Alpakkafiber er saken for barn :-)

  Hvert år kommer en innleid profesjonell klipper til oss og andre i Norden og det er like fascinerende hver gang. Ikke minst er det fascinerende hvor lite det er igjen av dyra etter klipping!

  SvarSlett
 2. ...bra for både liten og stor :-)

  SvarSlett
 3. he,he! Aina eg måtte sjå to ganger på bildet, for med første augenkast såg det ut som om dei hadde klipt han i to...såg ut som hovudet låg litt aleine. (uff, no var eg litt ekkel!) Så kjekt du gir oss inblikk! Litt keisamt med katt og høner kjenner eg no! ;)

  SvarSlett