mandag 5. april 2010

VÅRSØG

"No Skine sol, i høgste Sveålia, no e det vår, det kjinne e så vel.............................." tenk i går hadde vi den fyste virkelege vårdagen, og store og små kosa seg i den fine vårsola. Ikkje ein gong på Hakallestranda bles det. Iallefall ikkje før utpå ettermiddagen :-) Det hadde vore utulig med ein heil vindfri dag her vest ved Stad eigentleg :-)I fjøsen jobba Olav og "store-traktoren" med å møkke ut. Vi har hatt hektiske påskedagar med hundrevis av gardsbesøk, så no måtte "vanleg" gardsbesøk takast. Slik er det på ein gard :-)


Etter lange forhandlingsrunder, fekk mamma lov å ta av dressen og støvlane, og på kom vårjakka og "jobbekona" :-) Hjelmen måtte få lov å vere på, og veska er alltid grei å ha med. Ikkje sant vel damer?

Alpakkane fekk også kome ut på "grønegraset" idag, no når marka har tørka litt opp, og gjett om det var kjekt!!!! Men nyefrøknene Alpakka-Johanne pg Alpakka-Sylvei vart litt forskrekka over det raude "lynet" som skulle springa "folla fatt og kille pakkane". Her var det berre å søke dekning :-)Ditta var frykteleg gøy!!!! Måtte det bli mange slike dagar framover. Ynskjer alle gode vårdagar :-), både med og uten dress.
7 kommentarer:

 1. Å, så herlig! Det har vore flott i helga ja! Hørte det var kjente ut med dokke både laurdag (frå Ulsteinvik) og søndag (tante Iris). Trist ho måtte levere tilbake pusen ja, men ho fe det nok flott ut me dokke!

  Ynskje dokke ei god veke:)

  SvarSlett
 2. Så herlig! Deilig med flotte vårdager! Jeg blir like misunnelig hver gang jeg er inne på DIN blogg og ser den flotte besøksgarden din! :)

  Tusen takk for koselig kommentar hos meg. :)
  Det er en fin tradisjon med hyttene ja!
  Opprinnelsen er fra da barna selv bygde hytter, og gikk på besøk til hverandre 2. påskedag. Slik begynte det.
  Da var greia å installere en god peis i hytta, og det var om gjøre å holde det varmest mulig. I flere hytter holdt de opp mot 40-50 grader.
  Dette var vel nesten 50 år siden.
  Nå er det ikke like hett i hyttene, og det er helst foreldre som står for hytta. Ungene trenger ikke lenger å bygge og fyre, men derimot står de for å spise godteriet. ;)

  Ha en fin dag!

  Klem, cecilie

  SvarSlett
 3. Ja det er virkelig herlig med vårdagar nå. Eg har tatt min første sykkeltur i dag og storkosa meg :)
  Tusen takk for hygggelig helsing i bloggen min.
  Det var kjekt du tok deg en tur innom :) Vi har vært vekkreist i påska. På hytta vår. Men det var godt å kome heim att igjen :) Vi har plana om å ta oss en tur å besøke gården dokka en dag i vår eller til sommeren :) Gleda meg!!!
  Ha ei fin veke vidare
  Klem

  SvarSlett
 4. Hei Aina!

  Tusen takk for koseleg kommentar på bloggen min, og kjekt at du likte innlegget om garden. Eg kunne ha skrive så mykje meir, og har monge fleire bileter også, men kunne ikkje lage innlegget altfor longt. Ang biletet av lavvoen, så har eg ikkje peiling på kvifor det vart OK. Eg har vanleg Canon speilreflex, men er ikkje så spesielt flink til å ta bileter, så det var vel berre flaks ;-)

  Det var så utruleg koselig å sitte inne i lavvoen, og så artig når alle barnehageborna som var der skulle vise oss vaksne korleis ein har på pinnebrød på pølsene.

  Eg og familien min budde 17 år i England før vi flyttta 'heimatt', og i England brukte vi å besøke ein lignande gard så ofte vi kunne. Det var så kjekt for borna å vere i lag med dyr. Vi tok no det som ein selvfølge då eg vaks opp på gard på Åheim, men det er ikkje noko selvfølge for born no til dags, dessverre. Derfor var det spesielt kjekt at vi oppdaga garden dykkar og får lov til å komme på besøk. Det er ei heilt spesiell god atmosfere på Hakallegarden, trur det er blandinga av dyr og kreativitet, og gjestfrihet så klart.

  Så fin blogg du har!! Her var det mykje fint å kvile augene på. Har lagt meg til som følger, og gler meg til å sjå meir frå livet på Hakallegarden.

  Vi kjem heilt sikkert på besøk neste gong vi er på Åheim.

  Klem fra Sølvi

  SvarSlett
 5. Vilka underbara bilder! Så vackert er gård ligger. Det är en dröm att ha en gård nära vattnet. För oss blir det väl pool någon gång för vi har 1 mil till vatten.

  Jag har varit i kontakt med ett spinneri i Norge som tar alpacka ull. Men det blir dyrt för oss svenskar att skicka ullen dit. Det är kanske på gång här i Sverige också, jag hoppas det. Kram Stina

  SvarSlett
 6. Herlege bilete og kommentarar, Aina! Du er såååå flink til dette også. Ja, du er sååå flink til sååå mange ting. Enormt stolt av å kjenne ei såååå goe dame i to sko:) Og takk for at du har valgt å følge bloggen min. Set stor pris på det! Klem

  SvarSlett
 7. Hei hei.
  Så flotte bilder du viser. Ser ut som dere virkelig har koset dere i go-været.
  Ønsker deg ei fin helg.
  :) Susanne

  SvarSlett